• írta Adminisztrátor
  • 2022. október. 29. szombat
  • 21

október 10: Az első nap a Nagy Diófán

title image

Nagy örömmel osztjuk meg veled a hírt, hogy októberben megnyílik az Erzsébetvárosi Civil Központ a Nagy Diófa utca 34. szám alatt, melyet Erzsébetváros Önkormányzata a Tér-Köz pályázaton elnyert forrásból újított fel, és az önkormányzat pályázatán egyesületünk, a Slam Poetry Magyarország nyerte el az üzemeltetésre kiírt pályázatot. 

Október 14-én Nyílt Napot tartunk, ahol megismerkedhettek a hellyel, és reméljük, egyből beindítja majd a fantáziátokat, és sokszor találkozunk majd ott a programjaitokon.

A központ alapvető feladat ugyanis az lesz, hogy 7. kerületi civil szervezetek számára ingyenes teremhasználatot biztosítson programjaikhoz, amennyiben a civil szervezet regisztrálta magát Erzsébetváros honlapján: 

https://www.erzsebetvaros.hu/page/felhivas-civil-szervezetek-nyilvantartasba-vetelere  

A programok lehetnek zárt körűek, illetve a nagyközönség számára nyitott programok is. 

A terem 35 négyzetméteres, a beszerzések lezárultával hangosítás, projektor, laptop, nyomtató áll majd a szervezetek rendelkezésére a helyszínen. A foglalás szabályait az igényekhez mérten alakítjuk majd ki, de havi, kétheti, akár heti rendszerességgel is szívesen fogadunk be programokat egy-egy szervezettől. Gyertek el 14-én pénteken 10 és 21 között, nézzetek körül, ismerkedjünk meg személyesen, és reméljük, hogy elnyeri a hely a tetszéseteket!

Esemény a FB-on: https://www.facebook.com/events/1290179114856031/?active_tab=discussion

Zárt körű program lehet egyesületi közgyűlés, akár meeting (videótelefonálással), zenekari, vagy kóruspróbák, sakk-edzés, vagy egyéb belső program (pl. évzáró, élménybeszámoló stb.)

Lesznek emberi jogi, szemléletformáló, színjátszó, kézműves foglalkozások, Amennyiben van ilyen foglalkozásotok, kérlek írd meg az alapvető infók megadásával (rövid bemutatás, hossz, korosztály, résztvevők száma kb, technikai igény)

Lesznek ezen felül klubprogramok, társasjáték, kártyajáték, filmklub, ha ebbe illeszkedő programot javasoltok, azt is szívesen vesszük. 

Lehetőség lesz kiállítások megrendezésére, ha ebben láttok fantáziát, azt is jelezzétek nekünk.

Mindezeken felül a civil szervezetek számára szervezetfejlesztési, pályázatírási továbbképzéseket is szervezünk majd. 

Fontos, hogy mi alapesetben csak a helyszínt biztosítjuk majd, a programjaitok témájának, tartalmának kitalálásában teljes szabadságot élveztek. Természetesen az események promotálásában (FB, honlap, sajtó), vagy akár az ötletelésben, lebonyolításban is számíthattok a segítségünkre.

Indult egy névadó pályázat is a központnak, erre is nagy szeretettel várjuk a névjavaslatokat, űrlap:

https://docs.google.com/forms/d/1fOmMlSngXqfES3djGsx5AZ7fdKS9r-vb1KG-l7SmhKs/edit

Végül, de nem utolsósorban: a megnyitó október 27. csótürtük 17 órától 22 óráig tart majd terveink szerint, és ide szeretnénk egy beszélgetésre meginvitálni minden olyan szervezet képviselőjét, aki tervez a helyen megjelenni. A moderált beszélgetésen szó esne a civil társadalom helyzetéről, a központhoz köthető és egyéb jövőbeli terveitekről, a szervezeteitek tevékenységéről. Kérlek, ha felkeltette a civil központ az érdeklődésetek, és részt vennétek a megnyitón, jelezzétek, hogy bekerüljetek a hivatalos programba!