• írta Adminisztrátor
  • 2023. március. 01. szerda
  • 35

Búcsúzik a Slam Poetry Magyarország - 2023. tavasz

2023. tavasz

A KlauDió Civil Központ első tavaszán a rendszeres programok mellett (Kurázsi-tanácsadás, Sirály-Sakk-kör, Ulti-kedd, Ediktum-Info Point, Nyugi net, Közösség lámpásai-klub) voltak bőven új és érdekes események, így egészen mozgalmas három hónap sikeredett.

Az UNICEF Lelki egészségórája nehezen, vagy egyáltalán nem jut be az iskolákba, ezért hívták meg a Szinyei Gimnázium diákjait hozzánk, hogy itt tartsák meg ezt a nagyon fontos témákat (pl. covid utáni szorongás, cyberbullying, mentális betegségek) érintő képzésüket.

Gyűlést tartott nálunk a Magyar Kerékpárosklub, belső képzést szervezett hozzánk a Patent Egyesület és a Közélet Iskolája. Joe Szakos workshopot tartott a strukturális rasszizmusról és az ellene való fellépés lehetőségeiről a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében, akik a Kovász Közösség programjait is elhozták hozzánk.

A Humán Intézet Gimnázium diákjai a citera- és táncpróbáit a Klaudióban tartotta: az EKF Veszprém-Balaton programsorozatra kaptak meghívást egy fellépésre, arra készültek fel nálunk.

Az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíj tájékoztatóján kiderült, hogy idén Áfra János, András László, Erdős Virág, Fenyvesi Orsolya és Zsille Gábor lesznek a kerület ösztöndíjasai. A Tér 12 Kulturális Egyesület Viktor Balázs vezetésével szervezi az ösztöndíjasok bemutatkozó estjeit az Apertúra játszóhelyén, a Csányi utca 3. szám alatt.

Az Epicentrum Egyesület szervezésében külföldi dokumentumfilmesek a Larry című mozifilm vetítésén vehettek részt, ami után Bernáth Szilárd rendezővel beszélgettek a film készülésének folyamatáról, a rendezői koncepcióról.

Az Alternatíva Alapítvány (Altalap) szexuális tanácsadó programján HIV- és szifilisz-gyorsszűrésre is lehetősége nyílt az érdeklődőknek.

A Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) filmklubján a Sundance Filmfesztiválról tartottak előadást nálunk.