• írta Adminisztrátor
  • 2023. július. 01. szombat
  • 34

Búcsúzik a Slam Poetry Magyarország - 2023. nyár

2023. nyár

A nyár folyamán sok program vakációra ment, így június közepétől újra kellett gondolnunk a KlauDió naptárát. Az üressé vált napok kitöltésére összesen  4 napközis gyerektábort szerveztünk meg, Bajor Lili tartott saját osztályának és erzsébetvárosi diákoknak egy-egy színjátszó tábort, a táborok végén bemutatóval.

Susán Péter és Balogh Anna bűvészek több erzsébetvárosi diák bevonásával Bűvésztávort szervezett itt, aminek a végén szintén bemutatóztak a növendékek.

Negyediknek Juhász Béla a Sirály Életmód Sport Egyesület sakk szakkörének több napos intenzív sakktáborát tartotta meg augusztus végén. Júniusban visszatért a Metrum Egyesület egy látványos koncert próbáival, ami az Ördögkatlan Fesztiválra készült Haydn koponyái címmel.

A civilek sem pihentek, járt nálunk például a Kerékpáros Klub a Minden amit tudni akartál az iskolautcákról! című programmal, és június elején két napos szakmai képzést tartott a NANE.

Az Artemisszió Alapítvány és Erzsébetváros Önkormányzata CRIS projektje is nálunk kapott helyett. Ez a projekt azt tűzte ki, hogy állampolgári részvétellel hozzunk közös, kerületi döntéseket az életminőség javítására. Ehhez önkormányzati szereplők és kerületi polgárok részvételével workshop-programok valósultak meg a KlauDióban és egyéb helyeken. Az Artemisszió Alapítvány júniusi első programja után rendszeres partnerünkké vált.

Nagy örömünkre elindult nálunk az Afáziások énekköre, ami a nyári szünetben állandó heti programunk lett.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete Ökokör programján a fenntartható mindennapok jó gyakorlatait osztottak meg egymással a résztvevők az Erzsébetvárosi Klímakabinettel együttműködésben.

A Budapest Vándor Kórus és az Erkel Táncegyüttes (Alapítvány a Fészek Művészklubért) is újra nálunk próbált és évzáró eseményt is tartottak a Klaudióban.

Az Erzsébetvárosi Természetbarátok Szövetsége klubja is hozzánk költözött, klubjuk ősszel rendszeres programmá válik.

Az Alternatíva Alapítvány a szexuális tanácsadó önkéntes képzését  szervezte meg a Klaudióban.

Az ultisok heti programja nyáron is megmaradt állandó programnak, ahogy a Közösség lámpásai klubja is látássérülteknek.

A Kurázsi tanácsadó programunk civil szervezetek számára rövid nyári szünet után augusztusban újraindult.

Augusztus 30-án a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete klubdélutánja nálunk zajlott.

A nyár folyamán dőlt el, hogy Erzsébetváros Önkormányzata nem hosszabbítja meg a Slam Poetry Magyarország Egyesülettel kötött szerződését, és új pályázatot írt ki. A kiírásra 3 pályázó nevezett, Erzsébetváros Önkormányzatának képviselő-testülete az Epicentrum Egyesület pályázatát hozta ki győztesnek, akik az Erzsébetvárosi Civilek Szövetségével közösen adtak le pályázatot a Klaudió Civil Központ egy éves üzemeltetésére. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban.

Az október 16-i héten az átadás-átvétel következik, terveink szerint egy utolsó poszttal emlékezünk meg az elmúlt másfél hónap sűrű eseményeiről.

Így a Slam Poetry Magyarország Egyesület megbizatásának végén megköszönjük a lehetőséget, hogy egyesületünk a KlauDió Civil Központon keresztül egy éven át az erzsébetvárosi civil élet egyik fontos motorja lehetett. Bízunk benne, hogy a következő években tovább fejlődik a KlauDió a kerületi diákok, civilek, nyugdíjasok és minden erzsébetvárosi örömére.