• írta Adminisztrátor
  • 2023. január. 10. kedd
  • 32

2023. első két hónapja - Búcsúzik a Slam Poetry Magyarország Egyesület! 3.

Év elején hamar nagyüzembe kapcsoltunk a Klaudióval, január közepéig már járt nálunk a NANE, az UNICEF és az aHang, belsős szakmai továbbképzésekre ideálisnak bizonyult a termünk. De eddigre megvolt az első Nyugi Net alkalom is, ahol Dávid László Doki vezetésével egy nyugdíjas baráti társaság várja a betévedőket, mindenféle és fajta informatikai problémára megoldást adnak, legyen az unokák emailes mellékletének megnyitásával, videótelefonálással, csoportos beszélgetésekkel, közösségi oldalakkal és hasonlókkal kapcsolatos. A kétheti rendszeres program legközelebb október 4-én lesz nálunk, este 6 és 8 óra között.

Az év első két hónapjában több olyan kulturális program is megvalósult, amikre nagyon büszkék vagyunk. Az Ars Sacra Alapítvány programján Lackfi János Hinták című kortárs drámáját adta elő a Kariatida Alkotócsoport.

 Révész Bálint és Halász Juli vezetésével az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének hallgatói vizsgadokumentumfilmjeiket vetítették. A negyedéves kaposvári színészosztály vizsgaelőadását is befogadtuk, akik Hajdu Szabolcs Kálmán-nap című darabjával kerestek meg bennünket budapesti játszóhelyet keresve.

 És itt zajlott Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak című filmjének tesztvetítése is, ami a jövő évi premier előtt egy fontos állomás volt a film utómunkálatainak.

A Conventus Alapítvány a Jövőért nevű szervezet egy remek estet tartott Géniuszok Erzsébetvárosban címmel, amihez kiállítás is készült: Molnár Ferenc, Neumann János, Herzl Tivadar, Seress Rezső, Harsányi János, Karinthy Frigyes és az Erzsébetvároshoz érintőlegesen kapcsolódó Mikszáth Kálmán, Ady Endre, Petőfi Sándor portréi kerültek ki a falainkra.

Nálunk szervezett programot február végéig a Kisdiófa Közösségi Kert, a Radnóti Ifjúsági Műhely, az Európa Demokrácia Eszperantó Alapítvány, a Budapest Vándor Kórus, miközben a heti két Sirály sakk-szakkör, a keddi Ulti-klub, az Aranyaink kézműves foglalkozásai és az Ediktum délelőtti info-pointja rendszeres programokként rögzültek.

Az egyik kedvenc programunk is kétszer válosult meg az év elején: Ez a Vakok és Gyengénlátók Országos Egyesületének Közösség Lámpásai klubja, ahol Juhász Veronika szervezésében egy jó hangulatú, változatos és nyitott közösséget ismerhettünk meg, amiben a KlauDió szervezői szívesen vesznek részt azóta is.

(folytatjuk…)